Українська    |   English
На первую страницуКарта сайтаСвязаться с нами
Інженер-Сервіс
Новини Про компанію Сервіс-центр Оренда ПТС Бібліотека Контакти

Каталог

Відеокамери
Рекордери
Відеомонітори
Мікшери та блоки відеоефектів
Системи маршрутизації та розподілу сигналів (матриці)
Пристрої компресии та передачі сигналів
Пристрої для синхронізації обладнання
Модульна система
Контролери
Телесуфлери
Об'єктиви
Штативи
Пристрої стабілізації камер
Компендіуми
Джерела живлення
Освітлювальне обладнання
Автоматизація мовлення та виробництва новин
Архівування матеріалів
Вимірювальне обладнання
Службовий зв'язок


Оренда обладнання
Контакти
Вакансії
Форум
Наші проекти


Логін
Пароль
Реєстрація »
Забув пароль
 

Інженер-Cервіс   »  Новини 
 
Новини




Трафік та можливості обробки сигналів IP технології передачі даних Network Device Interface, разом з її екосистемою продуктів, дає можливість впевнено назвати NDI — найкращим рішенням для багатьох комплексних IP проектів, впевнений технічний директор Three Media Крейг Бюрі.
 
 

Ті хто вже давно працює в мовній галузі, можуть пригадати багато технологічних змін: спочатку від чорно-білого зображення до кольорового, від моно к стерео, від аналога в цифру. Наразі ми перебуваємо в періоді ще одної зміни парадигми — перехід від SDI у IP. І хоча вже добре зрозуміло, що цей перехід принесе низку переваг та допоможе гнучко підходити до віддаленого виробництва, слід розуміти , що нас чекають і певні труднощі на цьому шляху.

Насамперед, річ у тому, що мовникам необхідно одночасно оновити всю інфраструктуру, і це стосується великої кількості напрямків. Дистанційна робота та віддалене виробництво ще до пандемії задавали тренд, але наразі можна остаточно визначити, що ці процеси суттєво прискорилися. І з’явилася потреба у доступі до контенту за межами традиційного студійного простору, та ще й доволі часто з мобільним або WiFi підключенням в домівках журналістів та продюсерів. Та ще й зростає кількість стрімінгових платформ та сервісів, які необхідно підтримувати виробникам контенту.

Навряд чи стане несподіванкою, що використання хмарних сервісів у виробництві та управлінні контентом наразі грає суттєву роль та дозволяє більш гнучко підходити до створення робочих просторів. Хмарні сервіси стають все більш зрілими і багато мовників все більше схиляються у бік хмари, або створюють гібридні екосистеми. Але перехід від SDI до IP мереж став більш проблемним ніж очікувалося, оскільки ще не вирішені всі питання щодо сумісності.

Наприклад, багато уваги приділяється групі стандартів SMPTE ST 2110, які безумовно стали каталізатором впровадження IP. Але досвід використання протоколів виявив низку спірних моментів щодо розгортання ST 2110 інфраструктури. Частково це відбувається тому що в кожного вендора є своє бачення щодо впровадження стандарту у своїх продуктах. Частина вендорів дуже прискіпливо підходить до цього питання, тоді як інші приділяють ST 2110 менше уваги. Це означає, що у комплексному проекті може виникнути несумісність між обладнанням від різних виробників, і навряд чи будь хто з нас хотів би з цим стикнутися.

Ці висновки підштовхнули нас уважно придивитися до NDI, яка дає можливість безшовно інтегрувати IP у традиційну бродкастну інфраструктуру. Створена NewTek, технологія NDI з відкритим кодом переросла в окремий операційний підрозділ. Вона дозволяє у реальному часі з ультранизькими затримками передавати відео по існуючим IP мережам, та пропонує мовникам суттєві переваги у порівнянні з іншими IP технологіями.

NDI усуває необхідність у створенні дорогої інфраструктури, вона дозволяє у звичній Ethernet мережі поєднати будь-яку систему з центральною апаратною, включаючи камери, екрани, студії, пости монтажу та інше обладнання телецентру. Кожний NDI-сумісний пристрій може бути джерелом або приймачем сигналу, кожний можна швидко знайти у мережі — це дає інженерам можливість відстежувати всі події у мережі телецентру.

Тоді як деякі технології сфокусовані на передачі у одному напрямку, NDI дозволяє віддавати сигнал в декількох, створювати двосторонній IP канал між NDI-сумісними пристроями. Це суттєво підвищує ефективність і може стати вирішальним для заміни традиційної кабельної SDI архітектури на Ethernet. Серед інших переваг технології можна відзначити «легкий» NDI кодек, який потребує меншої потужності для обробки у порівнянні з найближчими конкурентами, та дає можливість обробляти та передавати двозначні потоки по 1GbE мережі. До того ж, NDI вже успішно пройшов «обкатку» у багатьох проектах медіа виробництва.

Є щонайменше ще два аспекти, які справді скорочують відстань між мовниками та NDI. Забезпечуючи універсальний робочий простір, NDI не має прив’язки до розподільної здатності чи формату — тобто, технологію можна успішно використовувати навіть коли галузь буде переходити від HD до 4K або навіть 8K. Це також означає, що NDI можна й далі вдосконалювати та доповнювати без будь-якого впливу на сумісність.

Разом з підвищенням ролі дистанційної роботи та віддаленого медіа виробництва, останній реліз NDI 5 додав декілька нових функцій, включаючи NDI Bridge для обміну NDI джерелами у локальній мережі, та NDI Remote для обміну та прийому NDI джерел через web. Обсяг виробництва за межами традиційної студії, а також малими групами на локації або вдома буде і подалі зростати, разом з цим підвищується необхідність у стандартизованих технологіях. Використання NDI дасть бажаний спокій, це ключовий чинник для розгортання технології NDI для мовлення та створення робочих просторів які доповнюють та розширюють можливості традиційного пост-продакшен інструментами презентації, передачі та дистрибуції сигналів. Це нова територія для NDI.

Оскільки це технологія з відкритим кодом, її можна адаптувати до дуже специфічних вимог мовника, наприклад, використовувати в якості операційного центру ефірної апаратної — і це дуже легкий шлях уточнень вимог та додавання необхідного функціоналу, такого як збереження даних та аналіз аудіо. Але будь що, ми маємо повну впевненість в тому, що базовий функціонал та сумісність, які дає технологія NDI залишаються непорушними, разом з безшовною роботою з іншими пристроями.

Нашу впевненість щодо використання IP технології NDI для мовлення підтверджує ряд масштабних проектів, таких як BBC Springwatch та Autumnwatch. Робочий простір цих проектів створений з поглядом у майбутнє, і це заслуга команди технічного департаменту мовника. За часи до пандемії NDI повертав контент від команд у полі та дозволяв віддалено передивлятися контент. Це дозволило зберегти час та гроші, оскільки зменшило необхідність у великій ПТС. Більш того, Covid-19 збільшив обсяги віддаленого виробництва, і саме технологія NDI дала можливість команді BBC виконувати більшу кількість задач монтажу та пост про за межами студії.

Зрозуміло, що NDI — це технологія яка буде еволюціонувати разом з тим, як змінюються потреби мовника. Незважаючи на те, скільки уваги приділяється IP за останні роки, для мовної галузі це все ще початок історії, але навіть зараз можливості та великий досвід використання дозволяє назвати NDI бажаною технологією для IP виробництва.

 



« До списку новин  
 
Розширений пошук



 посилання на FaceBook
QR код посилання на FaceBook

посилання на twitter
QR код посилання на FaceBook


 






    +38 (044) 593-18-20
+38 (073) 593-18-20
+38 (096) 532-96-82
+38 (095) 532-96-82
Telegram cервісного центру @Engineer_Service
  Copyright © Інженер-Сервіс
Усі права захищено


   Створено у ROMART, 2007
 
 
    e-mail: info@engineer-service.tv
м. Київ, вул.Вавилових, 15
Авторизиований сервісний центр професійного відеообладнання Panasonic, Sony, JVC, Fujinon, Canon